Klik hier voor meer info over onze spaarpunten actie.
Dermatix siliconenpleisters zijn zeer dun, waardoor de huid goed kan ademen en minder kans is op irritatie. Dermatix Siliconenpleisters zijn flexibel en kunnen makkelijk meebewegen met het lichaam. Dermatix Siliconenpleisters hebben een goede kleefkracht en kunnen, wanneer ze dagelijks worden gewassen, 5 tot 6 weken worden gebruikt. Dermatix Siliconenpleisters zijn geschikt voor verschillende formaten littekens en kunnen op maat worden geknipt.
Dermatix siliconenpleisters Fabric zijn pleisters met een zijdezacht toplaagje, hierdoor kan kleding makkelijk over de pleister heen geschoven worden.
Gebruik:
- De te behandelen plek met water en milde zeep reinigen en de huid drogen. Dermatix siliconenpleister uit de verpakking halen. Gebruik indien nodig een schaar om de pleisters op maat te knippen. De pleister moet iets groter zijn dan het litteken.
- De papieren beschermlaag verwijderen en deze voor later gebruik bewaren. Dermatix siliconenpleister met de ‘kleefkant' naar beneden plaatsen, rechtstreeks op de plaats van het litteken. Laat de pleister minimaal 12 uur en maximaal 23 uur per dag op zijn plaats.
- Het litteken en beide kanten van de Dermatix siliconenpleister minimaal eenmaal per dag met water en milde zeep reinigen. Gebruik geen vochtinbrengende zeep of zeep die lotion of olie bevat. Het is aanbevolen een gewone basiszeep te gebruiken. De pleister grondig afspoelen om alle zeepresten te verwijderen. Laat de pleister aan de lucht drogen of dep hem droog met een handdoek die niet pluist voordat je hem weer aanbrengt. Bewaar de pleister op de papieren beschermlaag als je de pleister niet gebruikt.
Het is aanbevolen Dermatix siliconenpleisters minimum drie maanden te gebruiken. Grotere littekens kunnen langere behandeling vereisen. Blijf Dermatix gebruiken zo lang je er baat bij hebt.
Dermatix® wordt zowel bij volwassenen als kinderen gebruikt in de preventie en behandeling van hypertrofische littekens en keloïden (= woekering van littekenweefsel, littekengezwellen) die nog niet volledig uitgerijpt zijn.
Het risico op deze littekens is het grootst na een chirurgische interventie, na een fysiek ongeval/trauma of bij brandwonden.